Jordánsko - poznávací - Poznávací zájezd JORDÁNSKO A IZRAEL ***

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Jordánsko - poznávací - Poznávací zájezd JORDÁNSKO A IZRAEL ***

Program zájezdu
1. DEN (so): Let Praha – Ammán , přílet do Ammánu , dle času příletu začátek prohlídky města, ubytování.
2. DEN (ne): Polodenní výjezd k pouštním hradům a zámečkům východně od Ammánu . Jedinečná fresková výzdoba v zámku QUSAIR AMRA (UNESCO) – zámeček umájovských princů a chalífů z 8. stol. QASR AL-KHARANA – hrad postavený Umájjovci v r. 711, který sloužil jako rezidence chalífů. Odpoledne prohlídka AMMANU – Citadela, římské divadlo pro 6000 diváků, moderní mešita krále Abdullaha I.
3. DEN (po): Údolí Jordánu a místo křtu Ježíše v BETÁNII ZAJORDÁNSKÉ (UNESCO), rozlehlý areál na hranicích s Izraelem. Odpoledne odpočinek u MRTVÉHO MOŘE .
4. DEN (út): Přejezd tzv. Královskou silnicí. Zastávka u největšího jordánského údolí WÁDÍ AL-MUJIB. Prohlídka největšího a nejlépe dochovaného křižáckého hradu v Jordánsku KERAK a menšího, ale velice pěkně umístěného křižáckého hradu SHOBAK. Dojezd do Petry na nocleh.
5. DEN (st): Celodenní putování unikátním skalním městem PETRA (UNESCO): hlavní město Nabatejského království. Putování krásnou krajinou, mezi stavbami ve skalách i ve volné krajině – soutěska Síq dlouhá 1200 metrů, Pokladnice, divadlo, nádherné fasády hrobek, volně stojící chrámy, dva byzantské kostely, z toho jeden s krásnými mozaikami. Odehrával se zde i závěr filmu Indiana Jones a poslední křížová výprava.
6. DEN (čt): Terénními auty výlet mezi jedinečné pouštní útvary (červenavé, fialové i hnědé barvy) ve WÁDÍ RUM – místo spojené s legendárním Lawrencem z Arábie, uvidíme bizarní skalní útvary i malé písečné duny. Přejezd do Aqaby na nocleh.
7. DEN (pá): Celodenní pobyt v AQABĚ u Rudého moře. Fakult. možnost lodního výletu - prosklené dno, pozorování bohatého podmořského života korálových útesů Rudého moře.
8. DEN (so): Přejezd pouštní dálnicí z Aqaby zpět na sever. UMM AR-RASAS (UNESCO) - bývalý římský vojenský tábor (castrum) a od 5.st. město. Celkem zde stálo 16 kostelů a v některých se dochovaly nádherné mozaikové podlahy. Dojezd do Ammánu.
9. DEN (ne): JERASH (Gerasa) – nejvýznamnější archeologická lokalita z dob Římské říše v Jordánsku, dobře dochované starověké stavby – divadla, několik lázní a chrámů, sloupové kolonády, oválné fórum. Ajjúbovský hrad AJLUN v krásné lesnaté krajině s dalekými výhledy do kraje, který je jedním z mála muslimských hradů postavených na obranu proti křižákům. Další antická lokalita a druhé město tzv. Decapole UMM QAIS (Gadara) - výhledy do tří států - Jordánska, Izraele a Sýrie (na Galilejské jezero, Golanské výšiny, údolí řek Yarmuk a Jordán).
10. DEN (po): Putování po stopách Mojžíše i raně křesťanských poutníků: MADABA s byzantskými mozaikami (slavná mapa Svaté země z r. 560). HORA NEBO, odkud se Mojžíš díval do země zaslíbené a kde také zemřel. Pamětní Mojžíšův kostel s mnoha nádhernými mozaikami.
11. DEN (út): Let Ammán – Praha.

Poloha: 8x ubytování v hotelu*** (5 nocí v Jordánsku a 3 noci v Izraeli) – 2lůžk. pokoje s příslušenstvím s polopenzi