Alsasko a Schwarzwald

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Alsasko a Schwarzwald

Lahr - Thann - Lapoutroise - Kaysersberg - Colmar - Riquewihr - Eguisheim - Ungersheim - Štrasburk

Doprava: autokarem

nástupní a svozová místa v ČR zdarma Praha, Plzeň

Ubytování: hotel

Ubytování je zajištěno u Colmaru v hotelu ve 2lůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR v ranních hodinách, transfer přes Německo, zastávka v německém národním parku Schwarzwald - Černý les, Lahr, historické město mezi vinicemi se siluetou vrcholků Černého lesa, festival chryzantém (Chrysanthema), více než 10.000 chryzantém v podobě pestrobarevných obrazců a tvarů, tématické parky, ubytování u Colmaru.
2. den: Snídaně. Město Thann s gotickým chrámem svatého Teobalda - skvostná architektura a nádherná sochařská výzdoba, zastávka s výhledy, v případě špatného počasí bojiště 1. světové války Vierl Armand, možnost oběda, třeba i s chutnými borůvkovými koláči, vyhlídková jízda po tzv. Route de Cretes, krajina Vogéz v době babího léta a příjemná turistika, zdoláte bez velké námahy hned dva nejvyšší vrcholy Vogéz- Grand Ballon (1.424 m) a Hohneck (1.363 m), Lapoutroie, muzeum ovocných likérů s ochutnávkou a exkurze s ochutnávkou do nedaleké sýrárny, která vyrábí mj. i oblíbený alsaský sýr zvaný münster, možnost nákupu, Kayserberg, zastávka v městečku při nočním osvětlení. Návrat na ubytování.
3. den: Snídaně. Pohledy na výstavný hrad Haut-Koenigsbourg vysoko nad krajem, starobylé město Colmar se zachovalým jádrem: hrázděné domy zdobené barevnými květinami, "benátská čtvrť" Petite Venice, romantická projížďka lodí po kanále, kavárničky, Museum Unterlinden se slavným Issenheimským oltářem, nejkrásnější vinařské městečko Riquewihr ležící na alsaské vinné stezce Route de Vin , středověká a renesanční architektura, Eguisheim, středověké město s hradem a ulicemi do kruhu, podivuhodná architektura kamenných i hrázděných domů, podzimní slavnosti hub Fete du Champignon - výstava hub a nabídka všech možných produktů a jídel z hub na různé způsoby, hudební vystoupení, trh s místními produkty, ochutnávka alsaských vín , alsaského sýru a bábovka kougelhopf přímo u vinaře. Návrat na ubytování.
4. den: Snídaně. Skanzen lidových staveb v Ungersheimu - Ecomusée d´Alsace, největší v Alsasku , tradiční hrázděné domy a ukázky lidových řemesel. Štasburk, jedno z hlavních měst EU - sídlo Evropského parlamentu, historické jádro (UNESCO), katedrála Notre Dame, čtvrť „Petite France" s kanály, krytý most Ponts-Couverts, plavba lodí, fakultativně večeře na rozloučenou, odjezd do ČR v pozdních večerních hodinách.
5. den: Návrat do ČR v ranních hodinách. CK si vyhrazuje právo drobných přesunů programu vzhledem k počasí a průběhu slavností. Slavnosti, které jsou uvedeny v programu zájezdu, jsou záležitostí místních lidí a mohou být ovlivněny řadou nepředvídatelných situací. Nelze je proto nikdy zaručit na 100 % v daném termínu a uvedené podobě.